Koerdische asielzoeker zwaar mishandeld in Engeland

Een zeventienjarige Koerdische asielzoeker is in Croydon zwaar mishandeld door een bende racisten. De jongen stond met twee vrienden bij een bushalte te wachten, toen ze door een groepje mensen benaderd werden. De belagers vroegen de Koerd waar hij vandaan kwam. Toen hij zei een asielzoeker te zijn, werd hij achtervolgd en in elkaar geslagen. Daarbij raakte hij zwaar gewond. De Koerdische jongen heeft een schedelbreuk. Ook bevindt er zich een bloedprop in zijn hersenen. Zijn toestand is ernstig, maar stabiel. De beide vrienden van de jongen raakten licht gewond.

De politie heeft inmiddels vier mannen en twee vrouwen gearresteerd op verdenking van poging tot moord. Alle verdachten zijn in de twintig.

Conservatieve politici haastten zich de aanval te veroordelen, maar dat is natuurlijk pure hypocrisie. Labour’s Schaduwminister van Binnenlandse Zaken, Diane Abbott, vatte het perfect samen:

Sadly, this is not an isolated incident but part of a sustained increase in hate crimes that this Tory government is yet to offer any effective response to. With rightwing politicians across the world scapegoating migrants, refugees and others for their economic problems, we are seeing a deeply worrying rise in the politics of hate. We must make clear that there is no place for anti-foreigner myths, racism and hate in our society

Bron: de Guardian