“Klimaat werd ook tussen 1998 en 2013 warmer”

De bewering dat de globale opwarming van de aarde een zogenaamde pauze zou gehouden hebben tussen 1998 en 2013 is onwaar, bewijzen wetenschappers van Stanford University.

In hun studie Debunking the climate hiatus stellen onderzoekers van Stanford University dat de statistische technieken die gebruikt werden om klimaatmetingen te analyseren, ontwikkeld waren voor andere onderzoeksvelden, zoals biologie of geneeskunde.

Deze methoden waren niet geschikt om uitspraken te doen over geofysische processen. “De onderliggende veronderstellingen voor deze analyses waren onverantwoord voor het onderzoek naar de opwarming van de aarde”, zegt hoofdauteur Bala Rajaratnam van Stanford University.

De onderzoekers maakten voor hun eigen onderzoek gebruik van een nieuw statistisch raamwerk om veranderingen in geofysische processen zoals fluctuaties in warmte te analyseren. “Onze resultaten tonen aan dat in termen van lange termijndata nooit sprake is geweest van een pauze of een tijdelijke afremming van de globale opwarming van de aarde”, zegt klimaatwetenschapper en co-auteur Noah Diffenbaugh.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be