Kitschklassieker du jour: Yes Virginia, there is a Santa Claus – Neil Spence

Neil Spence with the pick of the pack on wax and shellac sloot de radiodag af op Radio Atlanta met het programma Music of the Moment. Hoe lang heeft het helemaal geduurd… drie maanden slechts.
Een half jaar later was hij terug op de radio, bij Radio London, onder de naam Dave Dennis, waar hij bijna twee jaar lang het 12-15-programma deed. Hij was de eerste Engelse presentator die de zogenaamd “vlotte” stijl hanteerde daar, een stijl die ze in Hilversum zo graag nog steeds nadoen alsof we nog vijftig jaar geleden leven. (Het kan ook zijn dat de populariteit van de voornaam Dennis mede aan hem te danken was, hij scoorde in Nederland in populariteitsverkiezingen hoger dan in Engeland – maar dat kan ook door de serie Please sir! komen waar ook een Dennis in voorkwam).

Voor kerst 1966 nam hij dit singletje op onder eigen naam. Ik hoor het hem nog afkondigen: I did not know that fellow made records. Het was mede geschreven door Atlanta/London-collega, de legendarische TW, Tony Withers (Windsor op London). Zo kitsch dat ik het bijna zou vergeten.
Neil heeft het nauwelijks meer gedraaid op de radio, het was tijd om te trouwen en weg te wezen van het zendschip. Dit is zijn nalatenschap op wax and shellac.