Kitschklassieker du jour: Laylat eid – Fairouz

Naar mijn als altijd onbescheiden mening de mooiste stem vastgelegd op schellak, vinyl, band of glimschijfje: Fairouz. Libanese zangeres, christen (Roem-ortodoks, officieel te vertalen als Grieks orthodox, in feite Arabisch orthodox) – zij zingt alsof ze in het kerkkoor is als soliste wat haar in een triviaal nummer als dit iets heel bijzonders doet toevoegen. Haar serieuze kerkelijke liederen worden meestal in filmpjes ook geïllustreerd met wat men als kitsch kan aanmerken.
Dit kan men trouwens ook moeilijk een wereldlijk lied noemen.

Ik zie nu dat ik dit vijf jaar geleden (oef, zo lang ben ik hier al, dus ik was het even vergeten) ook al aangekondigd heb, maar een filmpje met geluid was er niet (meer) bij. Uw herkansing. U moet het filmpje aanklikken om te weten dat u het kent.