Kinderen grootste slachtoffers van klimaatverandering

Kinderen ondervinden de meeste schade van de impact van de klimaatverandering. Als er niet snel tot actie wordt overgegaan, zal het aantal kinderen dat wordt getroffen door de gevolgen verdrievoudigen tot 1,5 miljard stelt een nieuw rapport van UNICEF.

Het rapport Unless we act now: The impact of climate change on children van het VN-kinderagentschap UNICEF werd gelanceerd in de aanloop naar de klimaattop COP21 in Parijs die op 30 november van start gaat. Het focust op de gevaren die kinderen wereldwijd ondervinden als een gevolg van de klimaatverandering.

“Kinderen zijn het minst verantwoordelijk voor de klimaatverandering, maar vooral zij en hun eigen kinderen zullen met de consequenties moeten leven”, zegt UNICEF-directeur Anthony Lake. “Zoals wel vaker het geval is, zijn het de meest zwakke gemeenschappen, die de grootste problemen zullen ondervinden.”

Extreem weer
Volgens UNICEF leven meer dan een half miljard kinderen in gebieden die vaak overstromen, de meeste daarvan liggen in landen waar minstens de helft van de bevolking in armoede leeft. Nog eens 160 miljoen andere kinderen leven in gebieden die nu al getroffen worden door extreme droogte. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be