Kamp (VVD) wil niet samen met de SP; reden om de SP te laten winnen 12 september

Demissionair minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) denkt niet dat zijn partij na de verkiezingen met de SP kan samenwerken.

Hij ziet daar geen basis voor, zegt hij zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Kamp vindt dat de standpunten van beide partijen teveel van elkaar afwijken voor een goede samenwerking. (NU)

Die Kamp! Dacht dat Rutte altijd zei dat ‘wij’ de VVD, niemand uitsluiten. Maar ja, dat sloeg dan altijd op de PVV, waar toch een bloedband mee is. Samenwerken met een stelletje racistische xenofoben is geen enkel probleem, maar samenwerken met een partij die Nederland wat socialer wil maken is natuurlijk wel een punt.

Overigens is dat Europastandpuntargument gewoon gelul, PVV is veel meer anti-Europa en daar werd helemaal lekker mee geregeerd. Ja ik weet het wel, officieel zat Geert niet in de regering, maar officieus natuurlijk wel.

Gezien de achterbakse manieren van Kamp (en de VVD) zou het wel zo mooi zijn om de SP te laten winnen op 12 september. Dit om te voorkomen dat er weer een rechtsgedoogwrak van wat voor soort allooi dan ook komt. Hopelijk voorkomen we dan ook dat al die VVD-dino’s niet meer terug komen in een kabinet. Zou wel zo goed voor Nederland zijn. Zuinig-benepen-bekje-Kamp mag voor mij ook permament van zijn wachtgeldregeling gaan genieten. Als hij maar uit Den Haag wegblijft.