Joods Nederland zet het ”antisemitisme wapen” weer eens in

Het is misschien toch tijd dat ik een paar opmerkingen maak over de ruzie die bepaalde Joodse kringen nu al een paar weken hebben met de voorzitter van Kairos Sabeel Nederland. Kairos Sabeel is een soort Nederlandse tak van Kairos en Sabeel Palestina, een christelijke Palestijnse groepering. Omdat ze christelijk zijn, hebben ze ook banden met de Nederlandse Protestantse Kerken (NPK). En omdat “Joods Nederland” eraan hecht goede banden te hebben met de NPK, wordt de invloed van Kairos Sabeel in de NPK van die kant gevreesd. Kairos en Sabeel (ze zijn naar het schijnt intussen gefuseerd) zijn in het verleden daarom vaker doelwit geweest van Joodse kritiek dat ze eigenlijk al of nietverkapt antisemitisch zijn.

Dat is dit keer ook de aantijging. Het gaat dit keer om Kees Blok, de voorzitter van Kairos Sabeel, een oud militair en oud militaire rechter, die in het kader van de laatste vredesweek (in september 2016) ”antisemitische uitspraken” zou hebben gedaan. Ik moet zeggen: ik begin met de grootste mogelijke tegenzin aan dit stukje, heb er ook eigenlijk helemaal geen tijd voor, maar maar het is weer de ”van dik hout zagen we planken” aanpak waarmee kritiek op Israel, in dit geval onhandige kritiek, met een golf van aantijgingen van ”antisemitisme” worden gesmoord. Dit soort aanvallen neemt de laatste tijd hand over hand toe. Iemand moet daar stelling tegen nemen. Vandaar dat ik in actie kom, al zal het ook dit keer wel weer weinig helpen.
Wat heeft Blok gezegd? Volgens een zekere meneer Fürstenberg, voorzitter van ”Joods Apeldoorn” (whatever that may be) die het naar buiten bracht, het volgende (ik citeer het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW), dat in de strijd, hoe kan het anders in het tijdperk van Esther Voet, een voorhoederol op zich heeft genomen):

“Blok vergeleek Palestijnse jihadisten met verzetsstrijders tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog,” aldus Fürstenberg, die in september aanwezig was bij Bloks lezing in de Lutherse kerk. “Hij beschreef de Palestijnen als slechts bewapend met een soort speelgoedpistooltjes die weinig konden uitrichten en zei dat de Israëlische verdedigings- en veiligheidsmaatregelen daarom militair helemaal niet noodzakelijk waren. Voorts noemde hij de Joodse staat een racistische onderneming, gebaseerd op het Joodse ras, die maar beter kon verdwijnen. Ook zei hij dat we Hamas, Hezbollah en de Moslimbroederschap niet moeten bestrijden maar met ze moeten gaan praten, net zoals we in de oorlog maar beter met Hitler en Himmler hadden kunnen praten.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist