Je ging het pas zien als je het doorhad

Hier kijken dus mensen in Nederland naar en zij weten wat ik naar aanleiding van dit fragment verneem, wie de viespeuk is die in het openbaar een meisje “tussen tafellaken en servet” zoals de generatie nog boven mij zou zeggen, uitgebreid betast. Ze pakt een hand vast waarschijnlijk om te voorkomen dat hij verder gaat. Ze weet.
Op de televisie. En De Mol, eigenaar van SBS, Skaai Reedio, Veronica en RTL-dittemedat, weet van niks en is ontsteld. Officieel.
En Gevoelige Zielen vinden dat het betaste meisje onherkenbaar gemaakt moet worden. Ze staat op het net met deze scène, gevoeligerds, niets meer aan te doen. En voor het emotioneel en intellectueel uitgedaagde bevolkingsdeel dat hier graag naar kijkt zal haar naam wel al bekend zijn.

De grijperd is met tien (10) nummers vertegenwoordigd in de Top-2000 van “Radio 2”. Ik prijs mij gelukkig dat ik daarvan niets, maar dan ook helemaal niets ken, zoals ik ook de vent niet herken.
Hij heeft een of andere “award” gewonnen voor Goed Werk voor misdeelde kinderen, oorlogsslachtoffers. De overeenkomst met Jimmy Savile wordt duidelijk, hij deed ook Goed Werk voor Misdeelden. Het grijpen deed hij dan tenminste niet op de televisie zelf, ook al distilleerde Louis Theroux achteraf uit allerlei beelden wel aanwijzingen dat er iets mis was.
Achteraf. Je gaat het pas zien als je het doorhebt?
Maar goeie hemel, het is toch niet onbekend dat velen in de mediawereld in Nederland (en zou het elders anders zijn?) slechts vooruitkomen als er Grenzen Worden Overschreden. Of je bent Familie Van, zoals de molletjes zelf zo mooi illustreren. Je moet op zijn minst goed kunnen huichelen.

Evenement of structuur. We kunnen gerust stellen dat het om een structuur gaat. Die natuurlijk niet beperkt is tot de mediawereld.
Men kan het wegabstraheren als “het patriarchaat”. Of het politiek analyseren als een machtskwestie. Ik ga niet doen alsof ik recepten heb. Afwachten wat de volgende keer wordt.

– Uitgelichte afbeelding: Door dankamminga – [1], CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1390452