Israëlische Mossad vermoordt in Tunis ingenieur die drones maakte voor Hamas

moh-zoariDe Izz ad-Din al-Qassam Brigades hebben zaterdag in een verklaring bevestigd dat de Tunesiër Muhammad al-Zoari die donderdag in Tunesië is vermoord, éen van de leiders van deze militaire arm van de beweging was. Hij vervaardigde drones voor Hamas.Al-Zoari, 45, werd omschreven als een “martelaar van Palestina,Tunesië en de Arabische en islamitische naties”.

Hamas beschuldigde Israel van de moord en verklaarde dat de Iraanse Ababil drones waarvan al-Zoabi klaarblijkelijk de maker was, een rol speelde tijdens de Israëlische invasie van Gaza in 2014. Al-Zoari (wiens naam zoals bijna alle Arabische namen door de Israëlische pers foutief werd gespeld, ze maakten er Zawahri van) zou tien jaar geleden lid zijn geworden van Hamas. Hamas waarschuwde de Arabische en islamitische landen voor de activiteiten van de Israëlische geheime dienst Mossad.Al Zoari, die een voormalige piloot van de Tunesische maatschappij Tunisair was, werd in Tunis met zes kogels, waarvan drie in zijn hoofd, doodgeschoten in zijn auto. Ronen Bergman, journalist van de Israëlische tv (Kanaal 10) en de krant Yediot Ahronot wees eveneens de Mossad aan als schuldig aan de liquidatie. Tenminste drie moordenaars die het land met valse paspoorten binnen waren gekomen, zouden erbij betrokken zijn geweest.

Zoari was in Tunis voor familiebezoek. Hij zou er naar verluidt zijn benaderd door een vrouw die zich uitgaf voor een Hongaarse journaliste en twee mannen. Zoari was in 1991 uit Tunesië uitgeweken naar Syrië. Hij zou daar contact hebben gelegd met Hamas. Zoari zou ook hebben samengewerkt et Hezbollah in Libanon. Hezbollah heeft in het verleden de Israelische communicatie met zijn drones gehacked. Ook zijn er berichten geweest van drones die vanuit Gaza en vanuit Libanon het Israelische luchtruim zijn binnengedrongen. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist