Israel voert heftige aanvallen uit op Gaza na het afschieten van een raket op Sderot

Israel heeft zondag tenminte 50 en mogelijk wel 60 aanvallen uitgevoerd op verschillende plaatsen in de Gaza Strook. Daarbij werden tenminste vijf mensen gewond,,zonder dat precies duidelijk is hoe ernstig de verwondingen waren.
Er waren zowel beschietingen met tankartillerie als luchtaanvallen. De aanvallen waren een antwoord op het afvuren van een raket, eerder op de dag door een onbekende groep in Gaza die, zonder schade aan te richten of slachtoffers te maken, terecht kwam in de grensplaats Sderot.
Twee kampen van de Qassam Brigades van Hamas werden geraakt, en verder een waterreservoir, het Landbouw College en landbouwgronden in de noordelijke plaats Beit Hanoun, evenals trainingsplaatsen van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) en de al-Quds brigades van de Islamitische Jihad. Daarvoor waren diverse tankgranaten afgevuurd op de landbouwgrond en lege plekken op verschillende plaatsen in Gaza.
De Israelische aanvallen waren een welbewuste poging van Israel om door het opvoeren van de druk een einde te maken aan het afschieten van raketten vanuit Gaza. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist