Israel keurt plannen goed voor nog eens honderden nieuwe huizen in nederzettingen

Israel heeft woensdag de bouw goedgekeurd van 324 nieuwe woningen in een aantal nederzettingen op de Westoever. Bovendien werden 179 huizen, die in de jaren ’80 ”illegaal” (dat wil in dit geval zeggen zonder vergunning van de Israelische overheid) gebouwd waren in de nederzetting Ofarim, met terugwerkende kracht alsnog goedgekeurd.
De Hoge Planningscommissie van de “Burgeradministratie” (het militaire gezag op de Westoever) keurde de bouw van 284 nieuwe wooneenheden goed in Elkanah voor een rusthuis, plus 30 huizen in de nederzetting Beit Aryeh en 20 in Givat Ze’ev. Plannen voor een tachtigtal huizen in Efrat en Nofim werden echter teruggetrokken. De planningcommissie was bijeen gekomen op speciaal verzoek van premier Netanyahu en minister van Defensie Avigdor Lieberman, zo berichtte de Legerradio.

De goedkeuring van de woningen vond plaats ondanks scherpe kritiek die maandag werd geuit door 1Nikolay Mladenov, de speciale coördinator voor het vredesproces in het Midden Oosten van de Verenigde Naties. Voor de VN Veiligheidsraad stelde hij de retorische vraag hoe de bouw van 1.700 nieuwe huizen in illegale nederzettingen de vrede en de twee statenoplossing dichterbij kon brengen.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist