Israel geeft België ”uitbrander” omdat Belgische premier met oppositionele organisaties praatte

Israel heeft België op de vingers getikt omdat de Belgische premier Charles Michel tijdens zijn huidige bezoek aan Israel een bijeenkomst heeft gehad met leiders van de Israelische mensenrechtenorganisatie B’tselem en de NGO ”Shovrim Shtika” (Break the Silence).
Emanuel Nachshon, de woordvoerder van het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken, zei dat de Belgische ambasadeur in Israel op het matje was geroepen en ”een uitbrander” had gekregen. De ambassadeur zei dat hij de uitbrander zou overbrengen aan de Belgische regering, volgens Nachshon. De krant Haaretz voegt eraan toe dat één en ander gebeurde nadat premier Netanyahu hiertoe het bevel had gegeven.
In een verklaring van het bureau van Netanyahu heette het dat Israel de ontmoeting van Michel als ”ernstig” zag. De premier merkte daarbij ook op dat de Belgische procureur generaal  voorstellen heeft liggen om Israeli’s zoals Tzipi Livni en hoge officieren voor de rechter te brengen wegens oorlogsmisdaden. (Oud minister Tzipi Livni liet in verband daarmee onlangs een gepland bezoek aan België aan zich voorbijgaan). ”De Belgische regering moet beslissen of zij van richting zal veranderen of wil doorgaan op haar anti Israelische weg,” aldus de verklaring. ”Premier Netanyahu heeft orders gegeven een wet voor te bereiden die betalingen van buitenlandse regeringen aan NGO’s die Israelische militairen kwaad doen onmogelijk maakt.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist