Is dit het voorland van Europa?

In ieder geval wil oud-generaal en veiligheidsadviseur Amidror de Nederlandse kijker doen geloven, dat de door Israël gekozen weg de enige en juiste weg is om terroristen en moslims in toom te houden. En dat wordt dan zomaar klakkeloos en zonder enig weerwoord door de NOS uitgezonden – bijna het gehele Nieuwsuur draait om moslims en terroristen. Alsof het haatpropaganda tegen moslims is en het alle Nederlanders dun in hun broek moet doen lopen. Want een tsunami van terroristen steekt binnenkort de Middellandse zee over en landen  in Italië, en dan is Europa pas echt reddeloos verloren.

Maar …je werkt bij de NOS en wilt een item maken. Wat ga je dan doen?

Je gaat kijken in het land dat voor 100% zeker als één van de voornaamste aanjagers van moslimradicalisatie kan worden gezien: Israel. Het heeft een vete met Palestijnen, die in 1948 voor het grootste deel zijn verjaagd en gevlucht en nooit mochten terugkeren. Het houdt sinds 1967 de rest van Palestina bezet en slokt dat gebied via een uitgebreid netwerk van nederzettingen geleidelijk eveneens op. En het houdt al 47 jaar een meedogenloze bezetting in stand, waarbij het alle Palestijnen controleert en beheerst van de wieg tot het graf, hen als het ware in kooien doet leven met checkpoints, dichte grenzen en razzia´s. Waarbij ruim 700.000 van hen sinds 1967 de gevangenis van binnen hebben gezien en waarbij sinds het jaar 2000 zo´n 13.000 Palestijnen zijn gedood.
En dan houd je dus, als je werkt bij de NOS en Monique van Hoogstraten heet, een interview met een van de meest rechtse, racistische mensen die dat land kent, oud-generaal en veiligheidsadviseur Amidror, ooit verbonden aan de kolonistenpartij HaBayit haYehudi, die je laat vertellend dat Europa ook die kant op moet om de ´´terroristen en de moslims´´ in toom te houden. En je lardeert dat met beelden van Palestijnen, gekooid in de stalen kooi van het Qalandiya checkpoint, en van beveiligers die boksen, hun patroonhouders bijvullen eb schietoefeningen houden. En van een nederzetting gebouwd op Palestijns land, met hekken en zwaar bewapende bewakers. En dat programma wordt dan afgesloten met de mededeling van presentatrice Tweebeke: ´´In Israel passen ze ook zogenaamde administratieve detentie toe. Zo´n 500 mensen zitten vast zonder dat ze voor een rechter zijn verschenen – en dan nu de sport.´´ (Lees hier het hele artikel. Embedded de uitzending van Nieuwsuur)

En als voor alle moslims en terroristen een soort Gitmo uitgevonden is, dan loert daarna nog het gele gevaar – daar heeft mijn moeder mij 40 jaar geleden al voor gewaarschuwd!

Vandaar een citaat uit de Zhuang Zi, het grote klassieke boek van het taoïsme. Een voorschot, van wat ons Nederlanders nog allemaal te wachten staat.

Leunend op zon en maan,

Draagt hij het heelal in zich mee;

Opdat alle dingen elkaar omhelzen en zich verenigen,

Maakt hij alles glad en versmolten;

Door elkaar te dienen, eerbiedigen zij elkaar.

De gewone mensen zijn jachtig en druk,

De heilige mens is duf en suf.

Gedurende tienduizend jaren, in eenheid volmaakt hij zijn eenvoud;

Alle schepsels zijn zoals ze zijn, en vinden hierin hun onderlinge verbintenis.