Invallen bij anarchisten in de Schilderswijk

De Haagse politie heeft gisteren twee invallen gedaan bij anarchisten in de Schilderswijk, in beide gevallen met het nodige machtsvertoon. Bij beide woningen werd de voordeur ingetrapt. Niet omdat het nódig was, maar gewoon omdat het kón.

Het eerste geval betrof iemand die nog uitstaande boetes moest betalen, het tweede slachtoffer van het politiegeweld moest zijn DNA afstaan. Volstrekt onbenullig dus en geen reden bij iemand de voordeur in te trappen. Maar goed: we hebben het hier over Den Haag waar de Hermandad zoals bekend niet terugdeinst voor een stevige portie buitenproportioneel geweld.

Het is niet de eerste keer dat de politie probeert de kleine maar actieve anarchistische scene in Den Haag te intimideren:

Dat voor twee kleine feiten op hetzelfde moment de deuren bij twee anarchisten eruit worden geramd lijkt op een gecoördineerde actie en past in het plaatje van eerdere gebeurtenissen. Eerder werd er al bij een ongedocumenteerde kameraad een inval gedaan, een paar uur later werd hij weer vrijgelaten. Enkele weken later forceerde de politie zich toegang in een woning door een smoesje dat er inbraak aan de gang zou zijn. De politie staat vaak herhaaldelijk aan de deur bij mensen om ze te ondervragen, ID-checken en om te proberen de woning te betreden, zonder aanleiding of toestemming. Als de politie niet wordt binnengelaten gluren en schreeuwen ze door de brievenbussen. Al lang is de politie in Den Haag bezig met anarchisten zoveel mogelijk te frustreren, zij het bij acties of in hun dagelijkse leven. Gisteren hebben de treurige acties van de politie een nieuw dieptepunt bereikt.

Hieronder nog eentje uit de oude doos. Oók Politie Haaglanden. Opdat we weer weten waar we mee te maken hebben.

Bron: Autonomen Den Haag