IND gaat Jezidi-vluchtelingen terugsturen naar Noord-Irak

De Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de VN beschouwt Noord-Irak nog steeds als een onveilig gebeid, ook na de verdrijving van IS. Maar de IND weet het natuurlijk weer beter, die laten geen mogelijkheid onbenut om klootzakkerige maatregelen te nemen. Dus die gaat Jezidische vluchtelingen gewoon daarnaar terugsturen als ze hier asiel aanvragen. Naar het gebied waar IS geprobeerd heeft hen uit te roeien.

Dit ondanks het feit dat Koerden daar al een miljoen vluchtelingen opvangen en er niet meer bij kunnen hebben, en vluchtelingen daarom vaak weigeren.

Dat de IND dit geen reet kan schelen is wel voor te stellen, als je weet dat gezellige types als Hilbrand Nawijn (ex-LPF), Malik Azmani (VVD) en mensen die het een goed idee vinden de vriendin van Fred Teeven te zijn bij de IND werk(t)en.

Het staat ook in een lange traditie in Nederland van ijskoude behandeling van mensen in nood, of die daar net aan ontsnapt zijn, gedurende historische gebeurtenissen waar we binnenkort weer plechtige herdenkingen voor zullen houden.