Ik had beter moeten weten

Het was en is onvergetelijk, want het was het ogenblik waarop wij elkaar als tieners, en dan ook nog van verschillende sekse, (h)erkenden. Mijn nichtje, volgens de regels moet ik haar achter-achternicht noemen, had wat plaatjes van de Beatles bij zich. Het waren de dagen dat die groep met een stuk of vijf nummers in de Nederlandse top-10 stonden. Buiten het VK werden nummers op single uitgebracht die in eigen land niet als 45 verschenen. Maar goed, E. was dus op de Beatles. Ik zal niet zeggen dat ik iets tegen de Beatles had, daar niet van, maar ik vond het niet nodig om plaatjes van ze te hebben. Ik had de Animals, Searchers, Mojos, Dusty (en R&B natuurlijk, maar Engelse beat moest even voor belangrijker doorgaan). Maar nu klonken dus Beatlesplaatjes door mijn kamer en zij keek mij met schitterogen aan.

Een van die niet-in-Engelandsingles die ze bij zich had was I should have known better. In het VK was het een bescheiden singlehit voor de Naturals, als te vinden op de lp Twenty One Hit WOnders. Voor de Naturals is die titel zeker juist. Er is niets anders van hen te vinden zo gauw.
Opgedragen aan E., Blindelingse Greep nr. 52 (50a eigenlijk) in de RG-Collectie.


1964