IGZ geeft fouten toe in zaak baby Jelmer

Eerder schreef ik dit in het columnrondje van zondag 8 januari 2012:

Folkert Jensma

Folkert vraagt zich terecht af waar rijksinspecties voor werken. Afgelopen donderdag kwam er een vernietigend rapport uit van de nationale ombudsman, die weer eens een onfris akkefietje had onderzocht. Een fout van een ziekenhuis heeft een te vroeg geboren baby ernstige hersenbeschadiging opgeleverd. De baby moest een darmoperatie ondergaan, maar het was niet stoer om er een kinderanesthesist bij te vragen.

Argos heeft de zaak in juli 2011 aan het rollen gebracht en zo is de zaak”van baby Jelmer bij de nationale ombudsman terecht gekomen. Helaas heeft de pers er weinig aandacht aan besteed. Zal ook wel niet stoer zijn, aandacht besteden aan misstanden in ziekenhuizen en zeker niet met een baby.

Schippers heeft hier een brandbrief over gehad, maar die zal wel druk bezig zijn met de ‘ongemakjes’ van ouderen.

Ow en er liggen nog 25 ‘plankzaken’ te wachten tot ze vanzelf zijn uitgedoofd.

Vandaag heeft de IGZ gereageerd en ik heb er geen vertrouwen in dat het goed gaat komen met de controlerende functie van de IGZ. Waarom niet? Nou snap jij het antwoord? Ik vind het een ambtelijke brij waar niemand beter van wordt en er zal zeker niet beter door opgelet worden. De volgende fout als bij Jelmer zit er aan te komen.