Hypocrisie ten top: het Euro-songfestival!

Weet u wat weer zo vreselijk hypocriet tegenwoordig is: het Euro-songfestival, maar dit jaar helemaal daar het gehouden wordt in Tel Aviv. Hoe is men in vredesnaam op het idee gekomen om in Tel Aviv het Eurovisiesongfestival te laten houden?

Sinds wanneer hoort de stad Tel Aviv tot Europa en kan daar het Eurovisiesongfestival worden gehouden? Het is compleet van de ratten besnuffeld. Een stad van een regime dat steeds grotere en zwaardere aanvallen op Gaza uit laat voeren; wat zegt u, het is geen oorlog en Hamas is begonnen?
U heeft gelijk: het is geen oorlog en weet u ook waarom het geen oorlog is tegen Gaza? De definitie van oorlog is: “ … Oorlog is een gewapende strijd tussen volkeren of staten …”
Nu moet u toch wel toegeven dat Palestina niet erkend is als een zelfstandige staat, want – zoals de Nederlandse regering steeds maar blijft volhouden in volle hypocrisie – wordt er steeds maar gesproken over de Palestijnse Gebieden. Niets land, niets staat, niets overal erkend. Eerst moeten de Palestijnen open staan voor vrede; hoe bedoelt u: openstaan voor vrede, terwijl de Palestijnen hun eigen huizen moeten afbreken, hun land wordt onteigend en in het meest trieste geval, worden vermoord, zoals een baby van 18 maanden en haar zwangere moeder ?

Maar daarentegen ‘likt het westen de tapijten van Tel Aviv’ en aangezien het westen zo vreselijk afhankelijk is van de overkoepelende schurkenstaat, zal het westen Tel Aviv geen strobreed in de weg leggen. Stel u namelijk eens voor dat we zonder de medicijnen moeten leven die uit deze staat komen.

En dat er nu wat raketten worden afgeschoten richting Gaza en dat de minister-president in een van de laatste interviews vorige week zei dat de aanvallen alleen maar harder worden, ja dan nemen we in het westen maar op de koop toe.

Daarnaast steunen we de woorden van de van het paard gevallen cowboy in Washington als hij Hamas oproept om te stoppen met de aanvallen. Wie heeft de aanvallen uitgelokt? Hamas?,  dacht het even niet, meneer de president in de VS; het zijn uw vriendjes, die al sinds 1948 de Palestijnen het leven zuur maken.

En dan durft u nog allen te zeggen, dat we het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv door moeten laten gaan? En dat we kwijlend voor de nationale tv moeten zitten en kijken naar datgene wat er allemaal staat te gebeuren tijdens dit ‘festival’? Een Euro-songfestival … waar staat Euro dan voor … waarschijnlijk alleen maar voor het grote geld.

Het is een schande dat een festival dat een verbroedering zou moeten zijn tussen de zangers en zangeressen, in deze staat van bezetters en in de stad Tel Aviv gehouden moet gaan worden.

Stop met deze hypocrisie, stop met deze hypocriete verheerlijking van het Euro-songfestival buiten Europa, maar vooral op het grondgebied van een macht van bezetters.

Van redactiewege toegevoegd:
1) dat van die medicijnen begrijpen we niet
2) Eurovisie is altijd een verschrikking die misschien juist wel als de absolute anti-televisie die het is uitgezeten wordt. En Israël weet weer de grenzen van de smaak te verleggen met zijn inzending, waarvan het filmpje hier grondig verbeterd is