Het is dat het moet van de EU, want Harbers wil geen vluchtelingen toelaten

“Nederland” neemt maar liefst 6 (zes) van de opgepikte drenkelingen aan boord van de schepen op de Middellandse Zee op, die sinds half december rondvoeren zonder een haven te mogen aandoen.
Het is eenmalig en de VVD-kanjer Harbers vindt het ook maar rottig dat hij die mensen hier in Nederland moet toelaten. Dat is eens maar nooit weer. Schaamteloos.

Een „rottig” besluit, zo noemt staatssecretaris Mark Harbers (Asiel, VVD) het besluit van Nederland om zes migranten van het schip Sea-Watch op te nemen. Het is ook, zegt hij, de laatste keer dat Nederland mensen van een schip opneemt. „Een volgende keer zullen ze waarschijnlijk nog veel langer ronddobberen, want dan doet Nederland níet mee.” Harbers zegt vooraf eisen gesteld te hebben aan de opvang. „Voor ons was het belangrijk dat er meer dan vijf lidstaten mee zouden doen, en dat die ook geografisch verspreid zijn. Het kan niet zo zijn dat alleen landen uit Noordwest-Europa mensen opvangen.” Harbers stoort zich eraan dat het om een ad-hocoplossing gaat.

NRC

De roep om gerechtigheid wordt dus niet gehonoreerd.