Het hallucinante verhaal van Zakia: 2 maanden in de cel omwille van haar vrijwilligerswerk in Maximiliaanpark

Naast de Franstalige journalistes Myriam en Anouk is er nog een andere vrijwilligster van het Maximiliaanpark die een zware gevangenisstraf riskeert. Zakia, een sociaal assistente uit Brussel, zat al twee maanden in de cel. Haar misdaad is dat ze zich het lot van de vluchtelingen rond het Noordstation aantrok.

Voor Zakia begon dit verhaal in de lente van 2017. Twee jaar eerder had een vriendin al eens bij haar gepolst of ze niet als vrijwilliger aan de slag wou rond het Noordstation. Maar ze was toen zwanger en wou het liever wat rustiger aan doen. Vorig jaar was ze er wel klaar voor. De hulpverlening aan vluchtelingen in en rond het Noordstation verliep toen nog chaotisch. Van een goed georganiseerd platform dat alle hulpacties coördineerde, was toen nog geen sprake. Er waren vooral veel mensen met een groot hart en veel zin om iets te doen aan de lamentabele omstandigheden waarin vluchtelingen zich bevonden.

“Tijdens de Ramadan vroegen ze mij om te helpen met het uitdelen van maaltijden. Drie keer hebben wij voor 400 mensen gekookt. Ik heb ook mee cadeaus ingezameld voor het feest op het einde van de Ramadan”, zegt Zakia.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be