Het grootste taboe sinds Keulen?

vluchteling Het is sinds Keulen feest voor de rechtse onderbuik aller landen. Zij kunnen zich heerlijk laten gaan in een ranzige racistische brij die anders enkel op schimmige fora en sites konden losgelaten worden. Nu mag het als een slijmerige lava de vrije loop onder artikels op mainstream sites en op Facebook. ‘We moeten de dingen durven benoemen’, roepen ze in koor gevolgd door de goegemeente. En wat is dat dan juist dat wat we moeten benoemen?

Dat zogenaamde taboe waar sinds de jaren negentig een zekere partij mee groot is geworden. Dat wat in alle kranten telkens tot vette koppen leidt. Goed verkopend. Dat ‘ziede wel’ bweurkje als er weer iets gebeurt met een bruine ‘ander’. De achterlijke cultuur’, de ‘achterlijke moslim’, de ‘onmens’.

‘We mogen niet meer zwijgen’, klinkt het telkens weer terwijl de media, de politiek, de mensen die ‘ze’ nooit hebben gekend of kennen allemaal wel een mening klaar hebben. Lekker veralgemenend schuimbekkend kauwen op het eigen gelijk. Meer blauw op straat, nultolerantie, anti-patser-acties. Geen speld tussen te krijgen. Gelukkig is er nog dat dun vernislaagje democratie en rechtstaat. Alhoewel het alsmaar verder afpelt.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be