Het gaat helemaal fantàstisch met onze privacy

Ja, dan kun je wel allemaal regels en normen stellen voor het gebruik van privédata door telecomproviders, maar een NSA en een GCHQ omzeilen dat eenvoudigweg. Nou ja, eenvoudigweg, daarvoor hebben ze zeven miljoen encryptiesleutels van simkaarten die het bedrijf Gemalto levert buitgemaakt.

Gemalto was niet op de hoogte van de hack, die ergens in 2010 door de GCHQ werd gedocumenteerd, en kon hier ook geen aanwijzingen van vinden nadat The Intercept het bedrijf recentelijk inlichtte.De GCHQ en NSA zouden de encryptiesleutels hebben weten te bemachtigen door malware op de computers van Gemalto-medewerkers te plaatsen.(nu.nl)

Dit is bekend geworden uit nieuwe documenten door Edward Snowden geleverd. Diens bloed moeten ze zo onderhand toch ook wel kunnen drinken, dunkt me.

Gerard Schouw (D66) en Liesbeth van Tongeren (GroenLinks) willen dat minister Plasterk dit onmiddellijk onderzoekt en voorkomt dat dit nog ooit weer kan gebeuren. Jawel, en dat gaat Plasterk ook zeker lukken. Want als Ronald Plasterk wil dat iets niet gebeurt dan doen de NSA en GCHQ dat ook noooooit meer.