Het fatsoenlijke gezicht van Zeewolde

Gisteravond was er dan de raadsvergadering in Zeewolde over het voornemen een AZC te vestigen.
Burgemeester en wethouders hebben voorlopig ‘ja’ gezegd tegen de komst ervan en de vergadering gisteren was bedoeld om de raad de gelegenheid te geven met eventuele suggesties en adviezen te komen voordat op, naar verwachting 8 september a.s, het definitieve besluit genomen wordt door B & W.
Gezien het feit dat er een (tweedekans) nazi uit Den Haag zou komen spreken tijdens de zogeheten ‘inspreektijd’ was er van te voren nogal wat aandacht in de media voor deze vergadering.
Goed, veel woorden hoef ik er niet aan te wijden: het was dezelfde vluchtelingen framende en criminaliserende crap as usual.

En ofschoon er wel een paar moreel gedegenereerden waren uit de plaatselijke bevolking om hun ‘idool’ te zien, was ik toch aangenaam verrast door de geringe belangstelling voor de wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar die overigens via een zij-ingang ijlings van het gemeentehuis naar binnen en naar buiten geloodst werd (nazi’s zijn in de beslotenheid en veiligheid van achterkamertjes en een haag van kaalkopjes ter beveiliging een stuk flinker dan in de volle openbaarheid is mijn indruk): het ‘genoeg is genoeg’, ‘grenzen dicht’ en ‘onze ouderen…..’ begint sleets te worden.
Laat ik over gisteravond besluiten met op te merken dat deze dame met haar bord waarop foto’s met de ellende die vluchtelingen doormaken voor mij het gezicht werd van de vele fatsoenlijke Zeewoldenaren die er gelukkig ook waren:

RVG_2224-bewerkt