Hee, rechtse rakkers: kritiek is normaal!

img_20170105_082044_processedNaar aanleiding van het idiote Duk-interview met Ruud Koopmans van gisteren is er het een en ander gezegd over de idiote beweringen die Duk zonder enig weerwoord (sterker nog: met enig duwen en trekken) publiceerde.

Op verschillende websites werd gepoogd enige nuance te brengen in het verhaal over miljoenen gewelddadige moslims die een gevaar voor Europa zouden vormen. Logisch, want het onderzoek waar Koopmans de cijfers op baseert is reeds jaren geleden volledig uitgebeend, en een beetje journalist zou dus nooit en te nimmer zonder doorvragen geconcludeerd hebben dat het wel waar zou zijn omdat Ruud het beweert. (Voor een stukje over, en met, Koopmans waarin wel ruimte is voor een modicum aan nuance zou je natuurlijk beter dit kunnen lezen.) Dat Duk de kluit belazert om zijn eigen standpunt (DE ISLAM IS KUT) kracht bij te zetten is zo langzamerhand wel duidelijk. En dat dit soort feitenvrije haatzaaierij door mensen als crimineel en politicus Geert W. worden gebruikt om zijn horden nog een beetje verder op te stoken (radicaliseren, zou je kunnen zeggen…) is een vaststaand feit.

Maar als je de usual suspects op rechts erop na leest lijkt het wel alsof mensen hebben geroepen dat Koopmans een nepwetenschapper is die voor een nepinstituut neponderzoek doet in een nepwetenschap. En dat is nou typisch iets waar deze jongens en meisjes zelf zo goed in zijn: elk onderzoek waar zij het niet mee eens zijn (tot aan het broeikaseffect aan toe) wordt afgeschilderd als verzinsels.

NEWSFLASH: In een op feiten gebaseerd politiek discours moet ruimte zijn voor inhoudelijke kritiek zonder dat er meteen hordes jankende Geert-fans opstaan om te roepen dat “je op de man speelt.” Fuck dat. Koopmans verdient beter, Nederland verdient beter. Zijn visie verdient wel degelijk aandacht, maar het feit dat hij door Duk voor het racistische karretje wordt gespannen verdient een duidelijk geluid van afkeuring. En dat hij zich voor dat karretje laat spannen ook.