Harbers (wie? jaja, staatssecretaris! Harbers! VVD!) steekt middelvinger op naar de wereld

De internationale pers en radio/televisie heeft het de wereld laten zien: de kerkasieldienst in Den Haag, in de Bethelkapel, Thomas Schwenckestraat 30. Dag en nacht doorlopende kerkdienst om het gezin Tamrazyan tegen deportatie te beschermen.
De omhooggevallen VVD-nonvaleur van dienst, Harbers geheten, die Dijkhoff is opgevolgd in de rol van kinder”pardon”-saboteur, heeft te kennen gegeven dat hij geen gebruik zal maken van zijn “discretionaire bevoegdheid”. Hij zal de wereld laten weten wie de baas is. Mark Harbers, wie kent hem niet? We zullen hem kennen!

VVD-staatssecretaris Harbers heeft ze laten weten geen gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid. Dat was het laatste redmiddel voor de familie om hier te blijven.

De familie en de mensen om de Armeense familie heen, hoorden dit besluit van de staatssecretaris gisteravond. Met nieuwe informatie hoopten zij dat de staatssecretaris wel een verblijfsvergunning zou geven, maar dat gebeurt dus niet.

Woordvoerder Theo Hettema, voorzitter van de Protestantse Kerk Den Haag, betreurt de harde en onrechtvaardige opstelling van de staatssecretaris: “Juist vlak voor kerst, het feest van Gods menslievendheid en vrede, voelen we ons gesterkt om deze verantwoordelijkheid voor de familie niet te laten varen.”

RTL-Nieuws.