Hagenaar beticht Leidse politie van etnisch profileren

izzLEIDEN – De Haagse publicist Izz ad-Din Ruhulessin heeft een klacht wegens etnisch profileren ingediend tegen twee agenten van de Leidse politie.

De agenten zouden hem zonder reden om identificatie hebben gevraagd toen hij in zijn Audi in Leiden bij een vriendin voor de deur parkeerde. Bovendien vroegen ze hem wat hij kwam doen, en vroegen of hij in het politiesysteem stond.

Een van de twee agenten had moeite professioneel te blijven reageren op de uitdagende toon van de Hagenaar, noemde hem een hele irritante persoonlijkheid en praatte hem met een raar stemmetje na. Izz ad-Din Ruhulessin plaatste een filmpje van het incident op zijn facebookpagina.

Als het daarbij gebleven was, had hij mogelijk geen claim ingediend. ,,Zélfs toen (een andere keer, red.) onder het mom van een vuurwapencontrole mijn auto en ik binnenstebuiten werden gekeerd, heb ik uw medewerkers het voordeel van de twijfel gegeven’’, schrijft hij aan politiechef Paul van Musschert.

Dat hij nu wel een klacht indient, is omdat de agenten hem na het incident zo’n twintig minuten achtervolgd zouden hebben, tot ze eindelijk een reden vonden hem te beboeten (geen richting aangeven). Ook daarvan plaatste Ruhulessin een filmpje online.

Lees verder bij de bron van dit bericht.