Gewelddadig optreden politie tegen Syrische vluchtelingen in Calais

In Calais is een kamp van een vierhonderdtal, voornamelijk Syrische vluchtelingen, ontruimd geworden door de Franse politie. Dat gebeurde op hardhandige wijze. De vluchtelingen werden gedwongen zich richting ’the jungle’ te begeven.

Om acht uur gisterochtend (21/09) begon de Franse oproerpolitie aan de ontruiming van het grootste van drie vluchtelingenkampen nabij Calais. Het geïmproviseerde kamp werd vooral bevolkt door Syrische vluchtelingen. Ook twee andere, kleinere kampen zouden in de loop van de ochtend manu militari ontruimd zijn.

De vluchtelingen werden gedwongen om zich richting ’the jungle’ te begeven, de plaats waar zo’n 5000 vluchtelingen permanent wonen. Het Syrische vluchtelingenkamp lag op zo’n vier kilometer van ’the jungle’.

Aanvankelijk weigerden de Syrische vluchtelingen om gehoor te geven aan de oproep van de politie. Ze zijn immers als de dood voor ’the jungle’ en voelen zich veiliger in een kleiner kamp. Hierop zette de politie pepperspray in en duwde de vluchtelingen richting ’the jungle’.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be