Gerd Leers wil mensen in de illegaliteit houden, lekker goedkope slavenarbeid

Door illegaliteit strafbaar te stellen, geef je uitbuiters en mensenhandelaren nog meer macht over illegalen. Deze mensen kunnen nog meer onder druk gezet worden. Hard werken voor niks of aangegeven worden en boete betalen of naar het gevang. Aangezien deze mensen vaak alleen de verhalen van een gevangenis uit hun eigen land kennen, waar de omstandigheden vast veel erger zijn dan hier, is het een mooi drukmiddel om ze stil te laten zijn.

Kortom, Leers doet helemaal wat dit rechtse kabinet wil, werkgevers totale macht geven over hun ‘werknemers’ in dit geval gewoon slaven. Het droombeeld van elke rechtse uitbuiter. Terug naar de VOC-tijd! Helemaal CDA en VVD.

Maaaaaarrrrrr! Voor de Tweede Kamer er over gaat praten, heeft het Europese Hof al weer de beslissing genomen. Illegalen die terug moeten, mag je niet zomaar opsluiten. Kortom, Leers en een heleboel andere mensen zijn wéér met niks bezig geweest, van onze belastingcenten. Makkelijk verdiend weer. Als ze daar in Den Haag nou eerst eens een beetje de regels doorlezen, de gebruiksaanwijzing, zeg maar, dan zou dat een berg tijd schelen met onnozele zaken. Tijd die besteed kan worden aan zaken die wel nut hebben.