Gelderse politici van CU, PvdA, 50Plus en CDA in de bres voor schaapskudde

Gelderse politici willen een oplossing voor schaapskuddes die failliet dreigen te gaan. Dat hebben ChristenUnie, 50Plus, PvdA en CDA maandag in een gezamenlijke verklaring laten weten. Als de provincie Gelderland niets onderneemt, komen de partijen zelf met een plan. (Trouw)

In de Provinciale Staten van Gelderland zitten:  VVD (11), PvdA (9), CDA (9), PVV (5), SP (5), D66 (4), GroenLinks (4), ChristenUnie (3), SGP (2), 50PLUS (1), Partij voor de Dieren (1) en Groep Wullink (1). Dat de VVD niks heeft met die schaapskuddes, dat snap ik, gewoon alles asfalteren, kunnen ze lekker 130 scheuren.

Dat een Partij voor de Dieren er niks mee heeft, vind ik dan weer minder. Of is de PvdD er niet voor insecten en vogels?

Als een heide gebied niet begraasd wordt door schapen, dan verdwijnt het heidegebied. Alternatief 1 zou zijn, alles wegmaaien, geen diversiteit meer en dan krijg je een kortgeschoren stadsplantsoen. Alternatief 2 is alles laten groeien en dan krijg je bos, ook leuk, maar geen heidegebied.