Geitenrijden, it looks like déjà vu all over again

Ponypletten – ik heb er wat fotootjes van gezien via twit en ik heb de indruk dat voor de toeschouwer m(v?) de pony voor “iets” anders staat. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of het ensceneren van zo’n foto echt zware dierenmishandeling is. Gisteren zag ik op een weiland een best stevige dame op een pony rijden – of, ga mij niet vertellen…
De pony liep redelijk hard, die dieren kunnen wel wat aan. Maar goed, dieren en komkommertijd.
Zie ook: Winnie de Poema of Wilma de Wolvin van Luttelgeest dat niet eens bestond toen de laatste wolf in Nederland gezien werd..

Ik kan mij er niet doorheen ploegen, zo’n telegraaftelevisiejournaal, maar misschien vindt u een geschreven nieuwsbron dat ponypletters zich ook met geiten bezighielden/-houden.
Aha, hier zijn wij thuis.
Nee, ik ga de afbeelding niet overnemen, al zou het wel mogen van de copyrightpolitie.
Heksen rijden op geiten (bokken) door de lucht naar de duivel (of de bok is de duivel zelf), een beeld dat ergens in de zestiende eeuw is opgekomen en dat dus nog springlevend in het komkommernieuws terugkomt.
Kijk hier maar.