Geert Wilders en Filip Dewinter willen ‘islamsafari’ Molenbeek doorzetten

“Komende vrijdag wil Geert Wilders (PVV) samen met Filip Dewinter (Vlaams Belang) toch op tournee in Molenbeek. Niet om te provoceren, verklaren beiden vandaag in een spraakmakend dubbelinterview met de Vlaamse zondagskrant ‘De Zondag’. ,,Moskeeën moeten verboden worden”, laat Wilders wel alvast weten.” (De Stentor)

Het is de typische lafbekkerige dubbelspraak zoals we die van Wilders gewend zijn. Het is niet bedoeld om te provoceren, maar moskeeën moeten wel verboden worden. Hij wil niet dat er rassenrellen komen, maar er zou best een een positieve werking vanuit kunnen gaan. Zo kan hij altijd blijven beweren dat hij het niet zo bedoeld had. Eén keer vergat hij dat, met zijn uitspraak wel eens even minder Marokkanen te zullen gaan regelen, en daarvoor is hij dan ook gelijk veroordeeld.

Dewinter gaat er overigens nog lafbekkeriger overheen door te stellen dat het woord ‘safari’ ook helemaal niet provoceert, dat het gewoon is afgeleid van een Arabisch woord voor reis, safar, en ze dus gewoon een reisje door Molenbeek gaan maken. De associatie met gevaarlijke wilde dieren, zoals ik al eerder aanduidde, is natuurlijk geheel toevallig.

“Hoe kan dat een provocatie zijn?” Molenbeek is van de Belgen, niet van hèn.” weet Wilders ook nog te melden, waarmee hij een ronduit nazistische Blut und Bodenachtige uitspraak doet. In Molenbeek wonen onder andere Belgen die moslim zijn, en Molenbeek is dus van hen zoals het van iedere Belg is. Dat weet Wilders natuurlijk ook, want hij is – in tegenstelling tot Trump – niet heel dom, maar hij is hier gewoonweg welbewust bezig bevolkingsgroepen tegen elkaar op te zetten. Verrassend is dit niet, het is immers zijn core-business. En nu Baudet ‘fatsoenlijk’ extreem-rechts lijkt te gaan representeren blijft hem niets anders over dan een zo mogelijk nog bottere bijl te gaan hanteren.

Gemeente Molenbeek is vastbesloten dit rabiate tweetal niet toe te staan hun haattochtje te maken:

Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (MR) ziet de ‘safari’ van Wilders en Dewinter absoluut niet zitten. Zij verklaarde eerder al dat ze de nodige maatregelen zal treffen om het bezoek niet te laten plaatsvinden. (De Stentor)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.