Gaat WONEN 4.0 de woningmarkt uit het slop trekken?

De woningmarkt verkeert in een diepe crisis. Daarom slaan Vereniging Eigen Huis, huurdersorganisatie Woonbond, de branchevereniging van woningcorporaties Aedes en de makelaarsorganisaties NVM, VBO en VastgoedPro de handen ineen en bieden de politiek een plan voor een integrale hervorming van de woningmarkt. WONEN 4.0 is ontwikkeld door organisaties die samen de woningmarkt voor huurders en huiseigenaren vertegenwoordigen en biedt alle consumenten grotere kansen op een bij hun situatie passend koop- of huurhuis. Het hervormingsplan is goed voor de doorstroming op de woningmarkt, goed voor de bouw en goed voor de economie. (Vereniging Eigen Huis)

PvdA en CDA vinden dit een goed initiatief en willen graag weten wat het CPB er van vindt. De politiek laat het erg afweten in de oplossing van de impasse in de huizenmarkt. Als je alles op slot zet, gebeurt er niks. Er zal iets aangepast moeten worden.

Dat zulke verschillende organisaties zich hebben gevonden in dit rapport laat zien dat het echt ernstig is in Nederland. De politiek praat er over en doet niks en de praktijkmensen gaan praten en komen met een oplossing. Nu maar hopen dat het iets van beweging in de woningmarkt kan veroorzaken en dat de politiek zich niet horende doof houdt.