Gaat de politieke gemeenschap ook haatprediker Wilders weren?

Minister van Buitenlands Zaken Koenders trok deze week de visa in van drie sprekers van een benefiet in Rijswijk. Zij zouden ‘haat prediken’. Partijgenoot Asscher verklaarde dat het aan de moslimgemeenschap zelf is om ‘haatimams’ te weren. Wij vinden dat Asscher eerst maar verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn eigen gemeenschap, en dat begint bij het weren van Wilders.

Rechtse media hebben de afgelopen weken campagne gevoerd tegen een benefiet voor Syrische vluchtelingen op 8 maart in Rijswijk. GeenStijl, dezelfde website die vluchtelingen op de Middellandse Zee ‘dobbernegers’ noemt en een hetze voert tegen antiracisme-activisten zoals Quinsy Gario, zette een paar uitspraken van sprekers (‘haatbaarden’) op een rij. De Telegraaf kopte maandag groot ‘Laat ze er niet in!’ en de dag erna, toen bleek dat de visa voor de sprekers al rond waren: ‘Haatimams slaan slag’.

Onder druk van deze campagne werden de visa van drie van de sprekers ingetrokken, zogenaamd vanwege ‘nieuwe informatie’ van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Stichting Rohamaa heeft ondertussen het benefiet afgelast. Gesterkt door dit precedent stelden Kamerleden van de CDA en ChristenUnie vandaag vragen over een ander benefiet in Utrecht, ditmaal op 1 maart.

Vorige maand was iedereen nog Charlie en was elke belediging toegestaan, maar als het om onsympathieke denkbeelden uit islamitische hoek gaat, geldt die vrijheid van meningsuiting opeens niet meer. De aanklacht? De imams zouden Osama bin Laden verheerlijken en banden onderhouden met reactionaire strijders in Syrië. – See more at: http://socialisme.nu/blog/nieuws/44460/gaat-de-politieke-gemeenschap-ook-haatprediker-wilders-weren/#sthash.IaHxuvyY.dpuf (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: socialisme.nu