Ga direct naar de gevangenis, u ontvangt geen geld, integendeel

Als het van de Nederlandse staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, afhangt, betalen gedetineerden binnenkort 16 euro per dag, voor een maximum van twee jaar. Het voorstel van Teeven zwengelt ook in ons land [België – red.] de discussie aan. Caritas Vlaanderen, Netwerk tegen Armoede en heel wat andere organisaties plaatsen kanttekeningen bij dit voorstel.

Tussen criminaliteit en armoede bestaat een duidelijke correlatie. Heel wat ex-gedetineerden belanden in armoede na het uitzitten van hun straf. Daarnaast zijn er ook mensen in armoede die (kleinere) criminele feiten plegen. Zij kennen bovendien vaak de rechtsprocedures niet en kunnen evenmin een advocaat betalen. Dit maakt dat er sprake is van een groot aandeel mensen in armoede in de Belgische gevangenissen en een groot aandeel mensen die de gevangenis verlaten in armoede.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: dewereldmorgen.be

1 gedachte over “Ga direct naar de gevangenis, u ontvangt geen geld, integendeel”

  1. Neoliberalen denken heeft maar een vlak – zoveel mogelijk poen van iedereen afschrappen ook daar waar geen poen af te halen is moeten ze neoliberaal wetten bedenken dat poen binnen halen.

    Mensen hebben neoliberaal geen enkel betekenis, wel het poen.

Reacties zijn gesloten.