Foutje, Bedankt: het DNC heeft Trump president gemaakt

birbAls zij namelijk niet hadden samengespannen om de veel te linkse en onafhankelijke (en daarmee voor de Democratische elite gevaarlijke) Bernie Sanders uit de voorverkiezingen te knikkeren, kon Amerika nu uitzien naar een sociaaldemocratische regering.

Tenminste, dat is waar een onderzoek uitgevoerd door Gravis Marketing in opdracht van Alan Grayson, democratisch congreslid uit Florida en Bernie supporter van het eerste uur, op lijkt te wijzen.

Uit dit onderzoek, dat twee dagen voor de verkiezingen gedaan werd, blijkt dat in een race tussen Bernie en de Oranje Dictator 55% op Sanders gestemd zou hebben: een grotere marge dan enig president sinds Reagan gehad heeft op zijn tegenstander.

Vooral de onafhankelijke kiezers, die een derde van de kiezers uitmaakten zouden massaal voor de senator uit Vermont hebben gekozen.

Nou blijft het met verkiezingspolls altijd maar afwachten of ze kloppen, zoals we deze week tot schade en schande hebben kunnen meemaken, maar een dusdanig groot verschil toont wel weer eens aan dat de Democraten hun eigen kansen hebben vergooid door hun zogenaamd veilige Wallstreet-vriendelijke Hillary frauduleus aan de nominatie te helpen. Dixit Grayson:

“As we contemplate the dark days ahead, and then as we suffer through them, we Democrats should remember that it could have been entirely different. All we had to do was to elect a Progressive as President ― just as a large majority of Americans really wanted.”

Grayson werd overigens in de senaatsvoorverkiezingen in Florida door een ‘gematigde’ Democraat uit de race gewipt. Deze Patrick Murphy verloor vervolgens van Marco Rubio…