Forum voor Democratie gaat de Boerenpartij achterna

Je moet ze maar herkennen als je in Zwolle rondloopt en je ziet drie personen aan een tafeltje op een terras met elkaar smoezen. Maar de wakkere fotograaf herkende drie (3) Eerstekamerleden van Forum voor Democratie, die een Plan hebben voor hun partij en het Vaderland. En het ziet er naar uit dat de verboerenpartijing of verlpfing van de Baudetclub op stoom komt.

Een oprichtingsvergadering, zo mag je de bijeenkomst op een hotelterras in Zwolle best noemen. Uitgerekend van de mede-oprichter van Forum voor Democratie: Henk Otten. Nu die partij hem het nest uit heeft gewerkt, richt hij een eigen partij op.

Aan tafel in Zwolle zaten twee andere Eerste Kamerleden die nu officieel nog volksvertegenwoordiger zijn namens Forum voor Democratie. Allereerst is daar Jeroen de Vries, FvD’er van het eerste uur, voormalig rechterhand van Baudet als diens woordvoerder en chauffeur. De loyaliteit van De Vries aan Otten was bekend. Ook de andere overstappende senator, Dorien Rookmaker, had haar twijfels over de koers van FvD al laten blijken.

– Uit Onze Bladen (die hoor je nooit meer)

Desgevraagd bevestigt Otten tegen NOS en RTL dat de nieuwe fractie er inderdaad is en fluks de koopkracht, het klimaat en natuurlijk de massaimmigratie zal gaan aanpakken. Want u moet niet denken dat het hier plotseling niet om fascistoïde types gaat.