Fleur Agema (PVV) redding voor ouderenzorg

De PVV, en Fleur Agema in het bijzonder, heeft de oplossing voor de ouderenzorg gevonden:

Betere en goedkopere zorg kan volgens de partij door lef te tonen en “desnoods met straffe hand” kwaliteit te waarborgen en de “verstikkende bestuurscultuur” te doorbreken.

Maar natuurlijk! Waarom denkt ook niemand daar eerder aan, aan kwaliteit waarborgen? Ik zeg dit is de ultieme oplossing voor niet alleen de bejaardenzorg, maar voor ál onze problemen. Laten we met zijn allen nu eindelijk eens fijn kwaliteit gaan waarborgen, moet je eens zien hoe ons land daarvan opknapt!

En dan die verstikkende bestuursstructuren! Die moeten doorbroken! Doorbréken die bestuursculturen, breek nu eindelijk eens door! Al die tijd modderden wij maar door met die bestuursculturen totdat daar de stralende engel Fleur verscheen die ons De Weg toonde: bréken met die bestuurscultuur!

Over 5 jaar hoopt zij dat de grote zorggiganten hebben plaatsgemaakt voor kleine verpleeghuizen zonder managementlagen en “roofridders in maatpakken” maar met een eenkoppig bestuur dat de touwtjes stevig in handen heeft.

Nou precies. Eén leider, dát is het ideaal! Zo kennen wij de PVV weer.

“Het verpleeghuis van de toekomst heeft voor Agema veel weg van dat uit de jaren ’50. „Met alle mogelijke technische snufjes of helemaal zonder: het verzorgen van ouderen, van wassen, verschonen, tandenpoetsen, haren kammen, aankleden tot wonden verzorgen, kost nog altijd net zoveel tijd als toen.”

Dat was inderdaad helemaal ideaal, die bejaardentenhuizen in de jaren vijftig. Een slaapkamertje per persoon, ‘s avonds verplichte prak en verder bek houden want een achterlijke bejaarde moet zich nergens mee bemoeien.

Nee, ik zie mijn oude dag met vertrouwen tegemoet met visionairs als Fleur Agema.