Fascisten bezetten dak islamitische school

Twee leden van de fascistische actiegroep Identitair Verzet hebben het dak van een islamitische school in Amsterdam bezet. Op een spandoek dat aan de dankrand hangt staat geschreven: ‘Wie islam zaait, zal sharia oogsten’. De mannen dragen bivakmutsen en schreeuwen  ‘salafisme, terrorisme!’. 

In plaats van ze van het dak te beuken, staat de politie met de actievoerders te praten.  Naar het schijnt hebben enkele werknemers van de school wél geprobeerd de nazi’s te verjagen.

Identitair Verzet werd opgericht in 2012, als afsplitsing van de fascistische actiegroep Voorpost. De afsplitsing was niet te wijten aan ideologische verschillen, maar het gevolg van diverse persoonlijke vetes. De belangrijkste persoon achter Identitair Verzet is al vanaf dag één Paul Peters. Peters verdiende zijn sporen in het extreemrechtse milieu toen hij in de nacht van 29 april 2001 samen met een paar collega’s grafzerken vernielde op een Joodse begraafplaats in Oosterhout. Ook werd de begraafplaats versierd met kreten als Juden Raus! en Wir sind zurück. 

Rond Peters beweegt zich een klein groepje extreemrechtse activisten. Getalsmatig stelt het allemaal weinig voor, maar de leden hebben een goede neus voor publiciteit. In het verleden aangekondigde – en vaak op het laatste moment afgeblazen – acties waren niet bijzonder effectief, maar kregen wél veel aandacht in de pers.

Update: de politie heeft de nazi’s inmiddels van het dak gehaald en meegenomen naar het bureau.

 

 

1 gedachte over “Fascisten bezetten dak islamitische school”

  1. Pingback: Wilders steunt actie van neonazi’s | Krapuul

Reacties zijn gesloten.