Extreemrechtse haathoaxer Wierd Duk kapt (voorlopig) met Twitter

De bekende nazi-propagandist Telegraaf-columnist Wierd Duk kapt voorlopig even met Twitter. Duk kreeg de afgelopen week wat kritiek te verwerken, iets waar rechtse sneeuwvlokjes zoals bekend slecht tegen bestand zijn.

One down, a lot more to go, denken wij dan, ook al zal de Twitterpauze van Duk helaas wel niet van lange duur zijn. Het fascistische legioen denkt er echter anders over en huilt tranen met tuiten. De mooiste reactie is afkomstig van De Dagelijkse Stürmer, waar men vreest dat columnist Jan Roos het volgende slachtoffer van de linkse Twitterhorden zal zijn:

Uiteraard is deze aan klinische krankzinnigheid grenzende hysterie niet meer te overtreffen, ook niet door Bert Brussen van The Post Online. Brussen – in een hevige concurrentieslag verwikkeld met DDS – gooide er een warrige podcast tegenaan, waarin hij vooral in discussie met zichzelf lijkt te gaan:


Duk zelf zat binnen de 24 uur bij het racistische omroepje WNL om zijn beklag te doen over de wijze waarop hij op Twitter bejegend wordt. Duk, die zijn sociopathische aanhang bij elke gelegenheid op critici afstuurt, vindt dat er op Twitter ’teveel negativiteit heerst’ en hij geen opmerking meer kan plaatsen zonder voor ‘racist’ of ‘nazi’ te worden uitgemaakt.

Het wekt allemaal de indruk een berekenende move van Duk te zijn, die de afgelopen week nogal wat kritiek te verwerken kreeg, óók en met name van collega-journalisten die hem verweten eerder een politieke activist dan een journalist te zijn. Om de kritiek te ontlopen, duikt Duk nu even onder, waarbij hij zichzelf presenteert als martelaar van het vrije woord. Over één of twee weken keert Duk onder triomfantelijk trompetgeschal terug, als held die de linkse twitterhorden durft te trotseren. Win-win voor Duk, al blijft het natuurlijk lachen met de reacties van het domrechtse gepeupel op Twitter: