Europa doet privé-gegevens inwoners in de uitverkoop aan de VS

Het rechtse deel van het Europees parlement is onder druk bezweken voor de eis van de VS om alle gegevens van reizigers vanuit Europa naar de VS niet alleen vast te mogen leggen, maar ook nog eens oneindig lang te mogen bewaren. En die rechtsen zonder ruggengraat zijn gezwicht, zelf ook behorende tot de bange mensheid en overal terroristen ziend. Zelf heb ik nooit de behoefte gehad om naar de VS te gaan, schitterend land, maar van wat ik gezien en gehoord heb, beetje vreemde bewoners, en die behoefte is nu helemaal afgenomen.

Waarom zou ik mijn hele hebben en houden* in een database laten stoppen van mensen die volgens mij een verknipt beeld van de werkelijkheid hebben? Voor je het weet figureer je mee in het boek 1984.

Het schijnt dat er in het Europees Parlement ook plannen zijn om de vlieggegevens van iedereen die binnen en naar Europa gaat reizen vast te leggen. Ik ben benieuwd hoe ‘onze’ vrienden over de grote plas daar op gaan reageren, volgens mij niet zo inschikkelijk als die Europeanen nu hebben gedaan. Want andermans gegevens opslaan in een VS database is toch anders dan je VS gegevens in een andermans database op laten slaan, toch Joe?

* opgeslagen worden: naam, namen van reisgenoten, burgerlijke staat, geboortedatum, nationaliteit, land van verblijf, religie, etnische achtergrond, seksuele voorkeur, datum van boeking, reisdatum, reisroute, type bagage, zitplaatsinformatie, reisbureau, type vliegtuigticket, prijs, nummer, gebruikte betaalmiddelen, facturatie, reisstatus, bevestigingen, check-in status, contactgegevens, info over speciale verzoeken zoals maaltijdvoorkeuren (alert bij halal), medische gegevens, alle wijzigingen in het PNR-systeem.