Erdoğan noemt Netanyahu een ‘bezetter’ en een ’terrorist’

De verbale oorlog tussen de Turkse dictator president Erdoğan en de Israëlische oorlogsmisdadiger premier Netanyahu is vandaag verder geëscaleerd. Nadat Netanyahu Turkije (terecht) bekritiseerde wegens de invasie van Afrin, riposteerde de Turkse president door Netanyahu een ’terrorist’ en ‘een bezetter’ (beiden ook terecht) te noemen.

Palestijnse vluchtelingen in 1948 Illustratie: Wikipedia

Netanyahu is volgens Erdo een armzalig type die gewoon zijn mond dient te houden: “Je bent een zwakkeling….Je bent ook nog eens een terrorist. De geschiedenis zal hard over je oordelen wegens de onderdrukking van het Palestijnse volk”. 

Afgelopen vrijdag openden scherpschutters van het Israëlische leger het vuur op ongewapende demonstranten die op de grens van Israël en Gaza betoogden voor het recht op terugkeer van Palestijnen. De demonstraties moeten op 15 mei culmineren in een grote herdenking van de ‘Nakba’ (‘catastrofe’) van 1948 toen honderdduizenden Palestijnen door zionistische terreurgroepen van hun land werden verjaagd. Naar schatting 600 Arabische dorpen werden verwoest.

Na de verdrijving nam de nieuwe Israëlische staat een aantal wetten aan waarbij de verdreven Palestijnen (en hun nakomelingen) het recht werd ontzegd ooit nog terug te mogen keren naar hun geboortegrond.

Bron: Middle East Monitor