En zo werden verenigingsstudenten een avondje oproerkraaiers

Het is niet HET nieuws van de dag, dat komt uit Engeland, nietwaar, maar een aanvulling op dit bericht kunnen we wel geven.

Samenscholend jongvolk op het Utrechtse Paardenveld werd mede gevormd door leden van een studentenvereniging genaamd Veritas, van huis uit een katholieke club. Zij hadden eigen drank bij zich maar wilden wel bij een nabijgelegen café hun behoefte doen. Op een gegeven ogenblik werd het de baas van het café, Rubens, te veel.

Rubens wil benadrukken dat de studenten geen gasten waren van Roost aan de Singel. “We hebben ze geen drank geschonken, ze zaten in het park, maar ze kwamen wel te pas en te onpas ons toilet gebruiken. Uiteindelijk begonnen ze ook vervelend te doen tegen ons personeel.”

Rubens is meerdere malen op de groep afgestapt. “Ik heb gezegd dat ze zich moeten gedragen, dat het zo niet langer kon doorgaan. Maar nadat ik ze voor de derde keer gewaarschuwd had begonnen ze onaangename dingen te zeggen. Ik heb toen de politie gebeld.”

Bron.

De studentenvereniging:

Het bestuur van Veritas heeft vanochtend contact gehad met de politie en de directie van Roost aan de Singel [het café]. In beide gesprekken heeft de vereniging kenbaar gemaakt de situatie serieus te nemen en ervoor te zorgen dat er met de betreffende studenten gesprekken zullen worden gevoerd.

Bron

Zowel die serieuze gesprekken met de studenten als de liefde van de politie voor studenten in het algemeen kan men, om in de sfeer te blijven, cum grano salis nemen.