Elseviernar Afshin Ellian: ‘Snowden is ein Verräter!!!’

Edward Snowden, voor wie onlangs – maar dat mag u niet weten van Elsevier en de rest van de gelijkgeschakelde media in dit land vol Charlies – een standbeeld is opgericht, is volgens de nar van Elsevier (één van die vele blaadjes naast bijvoorbeeld media als de NOS en RTL in Nederland welke dienen als wederverkopers van oorlogen en staatsgrepen ten einde de olie- en gas-verslaving van het westen te bevredigen) Afshin Ellian ‘ein Verräter!!!’ Wat Ellian in mijn optiek is zal ik voor het moment maar even laten voor wat het is en ik zal voor nu volstaan met de constatering dat terminologie als ‘verrader’ of ‘landverrader’ steeds populairder lijkt te worden in Nederland. Kijk maar eens op feesboek en twitter of in de schrijfsels van Wilders en zijn soortgenoten.

Maar dit zou hilarisch zijn als het niet zo triest was. De Wetenschappelijk Directeur van het Instituut voor Metajuridica en hoogleraar Encyclopedie van de rechtswetenschap van het extreemrechtse hol dat Universiteit Leiden heet, beweert over Edward Snowden:

Weggelaten

Bron

Alleen: bovenstaande passage is… verwijderd uit het brouwsel dat nu nog op de site van Elsevier staat. Want de door haat jegens moslims en alles en iedereen die de neo-liberale heilstaat niet ziet zitten verteerde fantast is erin getuind:

Heeft Snowden echt tegen IRNA – want dat is het ‘staatsmedium van Iran’ waarop Ellian vermoedelijk doelt – gezegd dat IS een zionistisch complot is? Nee. Het persagentschap IRNA verklaarde zelf dat het zich voor de berichtgeving over de betrokkenheid van westerse inlichtingendiensten bij IS had beroepen op The Intercept, de site van journalist Glenn Greenwald die de Snowden-onthullingen wereldkundig maakte.

Eén probleem: The Intercept heeft nooit Snowden-documenten gepubliceerd over IS. En Glenn Greenwald heeft alle geruchten daarover, net als Snowdens Amerikaanse advocaat Ben Wizner, vorig jaar augustus al afgedaan als een hoax. Dat Iraanse staatsmedia niet altijd de meest betrouwbare nieuwsbronnen zijn zou de in Teheran geboren Ellian toch moeten weten?

Bron

Niet alleen de Iraanse media zijn niet de meest betrouwbare hè Ellian, hè Elsevier? Rest me nog dank uit te spreken aan de auteur van boven aangehaalde bron Maarten Reijnders.