Elke meter die extreemrechtse betogers in Gent afleggen levert geld op voor vluchtelingen

Binnenkort worden in Gent 250 vluchtelingen opgevangen op een ponton dat uitgebaat wordt door het consortium Corsendonk Hotels – G4S. Het extreemrechtse Voorpost voert zondag actie tegen de komst van de vluchtelingen. Tal van organisaties houden onder de noemer ‘GastvrijGent’ een solidariteitsmars. Via een crowdfundingactie wordt geld ingezameld voor elke meter dat de betogers van Voorpost zullen stappen. De opbrengst gaat naar Gentse vluchtelingenorganisaties.

De 250 vluchtelingen zullen opgevangen worden op een drijvend woondorp in de haven van Gent. De Reno, zoals het ponton heet, werd tot 2007 in Nederland gebruikt als gevangenis. Het uitbaten van de boot wordt toevertrouwd aan Corsendonk Hotels en G4S Care.

De Britse bewakingsmultinational G4S heeft een kwalijke reputatie en is al jaren een doelwit van de BDS-campagne rond de bezetting van Palestina. G4S verleent haar diensten aan de Israëlische overheid bij de bewaking van 5 gevangenissen waar Palestijnse politieke gevangenen opgesloten zitten. Het bedrijf levert ook diensten aan de vele checkpoints die samen de muur rond Palestina vormen.

GastvrijGent wil met een solidariteitsmars de vluchtelingen welkom heten en de extreemrechtse betogers van Voorpost een hak zetten, maar laat ook een kritisch geluid horen over G4S.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be