Een volk van helden…

Als Neder-moslim heb ik  veel mede-Moslims als Facebook- vrienden en die posten daar hun ervaringen en de ervaringen van hún vrienden..

Nu is er een ding wat opvalt in al de berichten die ik lees over in Nederland i.v.m. de Charlie Hebdo aanslag lastiggevallen Moslims (waaronder mensen die met bier zijn overgoten en in het voorbijgaan zijn geslagen), iets wat mij ook al opviel toen een jaar of acht geleden skinheadjes het leuk vonden om (vanuit waarschijnlijk PVV bolwerk Duindorp) in onze wijk vanaf hun brommertjes Moslims te bespugen en te slaan…

Het waren allemaal alleen lopende Moslima’s!!!

In de jaren dat ik traditionele kleding droeg heeft er één keer iemand het lef gehad wat tegen me te zeggen, terwijl mijn vrouw dat minstens wekelijks overkwam en -komt (hoofddoek én gehandicapt helemaal een makkelijk doelwit).

Als ik nou zou generaliseren zou ik zeggen:

Wat een volk van Helden…..