Een onrustig gevoel van weerzin en walging

Als je als het rijke westen bezig bent de laatste restjes olie, mineralen en gas weg te roven uit landen waar voornamelijk moslims wonen, is het natuurlijk wel handig als je die mensen ter rechtvaardiging van die grootschalige plundering de schuld kunt geven van vrijwel alles wat er mis is in de wereld.
Daartoe zijn niet alleen media handig die in handen zijn van volstrekt gewetenloze en immorele types als Murdoch met zijn schalie-gas belangen in het door Israël bezette deel van de Golan hoogvlakte, maar ook ‘onze eigen’ Nederlandse Omroep Stichting NOS die gewoon een roeptoeter is van moderne struikrovers (belichaamd door banken en wapenindustrie plus overige multinationals) en oorlogsmisdadigers.

Gisteren is in Bangkok een bomaanslag gepleegd.
Hoewel niemand nog precies weet hoe of wat verder, laat staan weet wie de daders zijn of wat het motief was, kwam de NOS gisteravond met dit stuk op haar site over ‘reisadviezen’.
In het licht van wat in de eerste alinea geschreven is en de NOS bijvoorbeeld ook kennende van haar hetze tegen vluchtelingen, is het dus niet zo verbazingwekkend dat er dan de volgende beweringen in voorkomen:

“Op veel plaatsen wordt de veiligheid van vakantiegangers vooral bedreigd door terreurdaden die in naam van de islam worden gepleegd. Dit zou ook het geval kunnen zijn in Thailand, waar extremistische moslims in het uiterste zuiden van het land al jaren strijd voeren tegen boeddhisten. “

Bron

Elders in Azië waren in voorbije jaren toeristen al vaker het doelwit. Berucht zijn de aanslagen door moslimextremisten op Bali, de ontvoeringen op de Filipijnen en – aanzienlijk langer geleden – de aanslag op een hotel in de Indiase miljoenenstad Mumbai.

Bron

Op veel plaatsen in Afrika en het Midden-Oosten zijn moslim-extremisten actief waardoor daar voor vrijwel alle landen negatieve reisadviezen gelden. De situatie in dit deel van de wereld is de afgelopen maanden alleen maar verslechterd.

Bron

De suggestie is duidelijk: het zullen wel moslims geweest zijn die wat in Bangkok gebeurde geflikt hebben, nietwaar NOS?
Het wordt trouwens ook met zoveel woorden beweerd in het eerste citaat hierboven op een tijdstip dat nog niemand exact weet wat er aan de hand is.

Op veel plaatsen in de wereld, waar de bevolking en/of de regering niet braaf aan de leiband lopen van Washington, loop je als mens grote risico’s wanneer er waardevolle bodemschatten onder je voeten liggen.
De toestand is wat dat betreft alleen nog maar slechter geworden sinds Nederland een premier had die de moord op anderhalf miljoen Iraakse mensen sanctioneerde.
Misschien kan de NOS daar eens uitgebreid aandacht aan besteden.
Want van het soort ‘berichtgeving’ dat de NOS er tot op heden op nahoudt, krijg ik een onrustig gevoel van walging en weerzin.
De Godwin over media en joden die overal de schuld van kregen ligt zo voor de hand dat ik me de moeite van het opschrijven ervan maar bespaar.
De redactie van de NOS is in elk geval in mijn optiek niet minder gewetenloos en immoreel als die Rupert Murdoch.