Doowopklassieker du jour: Rotten cocksuckers’ ball

Jarenlang heeft mijn goede maat en collega Dr. Doowop, William Levy, om deze tijd zijn hoofdzakelijk aan doowop gewijde programma gepresenteerd op Radio 100. Dit is het nummer dat hij halverwege placht te draaien, ik had geen idee of het nou een reguliere plaatopname was of niet.
In deze dagen van de Jijbuis vind ik het dan: de Clovers, 1954. Doowop inderdaad. Ik ga niet kijken of er tekst te vinden is. Ja mensen, dat kon toen zomaar…

Na de ondergang van Radio 100 verhuisde hij (net als ik trouwens) naar Radio Patapoe, maar zondagmiddag vijf uur was net niet helemaal de tijd. En zijn gezondheid liet het afweten, om het zacht uit te drukken. Ik stel deze Amsterdamse Undergroundstrijder aan u voor aan de hand van dit portret:

Oobedoobedoo, I am Dr. Doowop and I’ve got the right medicine for you…