Donald Trump: “Moslims houden van me!”

559c50801400005b01eb8035
Illustratie: huffingtonpost.com

Volgens Donald Trump vinden zijn moslimvrienden het voorstel moslims de toegang tot de VS te ontzeggen, “fantastisch”. In een interview met Don Lemon op CNN afgelopen nacht had The Donald zoals gebruikelijk het hoogste woord. Zonder een spier te vertrekken verklaarde Trump dat moslims zijn plan briljant vinden, dat “een van de meest vooraanstaande figuren uit het Midden-Oosten” hem heeft verteld dat hij moslims een grote dienst bewijst en dat hij “de minst racistische persoon is die je ooit hebt ontmoet”.

Trump’s voorstel de grenzen dicht te gooien voor moslims is hem op veel kritiek komen te staan, ook vanuit de Republikeinse Partij. Als reactie liet Trump weten dat het Republikeinse establishment maar beter wat voorzichtig kan zijn. Een té grote bek en The Donald stapt uit de partij om op eigen houtje campagne te gaan voeren, iets wat het Republikeinse establishment ten koste van alles wil voorkomen. Uit een poll eerder deze week bleek dat 68% van zijn kiezers hem dan zal volgen, wat de Democraten het presidentschap op een presenteerblaadje aan zou bieden.

Zoals te verwachten was, hebben Trump’s uitlatingen hem geen electorale schade opgeleverd. Volgens een poll van CNN liep hij in de cruciale staat New Hampshire  zelfs uit op zijn rivalen voor de Republikeinse kandidatuur. Trump steeg van 26% naar 32%, de rest volgt op grote afstand.