Diederik Samsom met door niets gerechtvaardigd enthousiasme opnieuw kandidaat PvdA

In tegenstelling tot de Labourpartij in het Verenigd Koninkrijk is er bij de PvdA nog niet bepaald een inspirerende figuur op de voorgrond getreden om het lijsttrekkerschap voort te zetten.

De eerste die zich nu officieel gemeld heeft is Diederik Samsom:

“We bereikten veel, maar maakten ook fouten. Onze idealen kwamen dichterbij, maar we zijn er nog lang niet. En daarom brand ik van de ambitie om door te gaan.”

…staat te lezen op zijn website doorknokken.nl (wie heeft DAT nu weer verzonnen?) Pardon? ‘We bereikten veel’? Ja, afschaffing van de basisbeurs, invoering van dwangarbeid voor bijstandsgerechtigden, de draai met betrekking tot de JSF, het eindeloos de hand boven het hoofd van VVD-politici houden als met name Fred Teeven, en draconische bezuinigingen op weet ik wat niet al, waardoor er nu 350.000 banen minder zijn dan er anders geweest zouden zijn. Allemaal fantastische sociaal-democratische mijlpalen, nietwaar?

De man is volkomen losgezongen van de realiteit, lijkt het wel. Dat door niets gerechtvaardigd enthousiasme waarmee hij ineens weer bevlogen stond te doen in de Kamer bij de Algemene Politieke Beschouwingen stoorde me enorm. Een fatsoenlijk mens zou stilletjes in een hoekje blijven zitten, na wat er onder zijn auspiciën allemaal is aangericht in de maatschappij, en zich al helemáál niet opnieuw kandidaat stellen.