Die moslims weer…

Politiek commentator Ron Fresen frommelt het even in een bijzin: ‘harde bewijzen ontbreken’. Het NOS-Journaal van 8 maart opent met een uitgebreid bericht over het Cornelius Haga Lyceum waar banden zouden bestaan met een jihadistische terreurclub: het Kaukasus Emiraat, ondermeer verantwoordelijk voor een bloedige aanslag in de metro van Moskou in 2010. De Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding signaleert dat ‘medewerkers een lesprogramma aan de salafistische geloofsleer wijden’.

En het woord ‘salafisme’ heeft sinds Halbe Zijlstra – baron van Münchhausen der liberalen en in het diepst van zijn dromen nog immer in de datsja van Vladimir Poetin verkerend – daar zijn populistische plasje overheen gedaan heeft, het effect van een tikkende bomgordel in een kinderdagverblijf. Dus slaat het gemeentebestuur van Amsterdam helemaal op tilt en worden toekomstige subsidie-aanvragen van de school voorlopig naar de onderste lade verwezen.

Wethouder van onderwijs Marjolein Mooiman luidt voor de NOS-camera’s de noodklok. Het is allemaal ‘zeer zorgwekkend’, ‘het schoolbestuur is verzocht af te treden’ en ‘we brengen dit alvast naar buiten omdat ouders straks een school voor hun kinderen moeten kiezen en…’ En wat? Een dag later bestempelt De Telegraaf het Haga Lyceum als ‘een haatschool’. Harde bewijzen ontbreken maar die fietsen we er later nog wel in.

Hoezo ‘haatschool’? Wat onderwijzen ze daar dan? Bomgordels bouwen? Onthoofden voor beginners? Een aantal medewerkers zou in het verleden, in het verleden dus, banden hebben onderhouden met Tsjetsjeense jihadi’s. Wat voor banden? Is er gegoogled naar het Kaukasus Emiraat? Gemaild? Heeft de conciërge een verwarde neef bij het Emiraat zitten? Alles is mogelijk en hoeft niet direct bedreigend laat staan strafbaar te zijn. Discreet onderzoek was een veel betere optie geweest dan de huidige paniek.

Maar het gemeentebestuur is in een Islamkramp geschoten en heeft, bang voor snerpende stemmen uit populistische hoek, bang voor de media die populistische politici een veel te ruim podium bieden, gekozen om de school alvast stevig in diskrediet te brengen, daarbij terzijde gestaan door de nauwelijks doorvragende NOS-reporter van dienst. Wethouder Mooiman trekt een benauwd gezicht. En ook Ron Fresen kijkt zonder harde bewijzen vanonder zijn donderwenkbrauwen zorgelijk de huiskamer in waar de normale Nederlander hoofdschuddend boven de koffie vaststelt: die moslims weer.

Want dat is het effect van deze paniekzaaierij. De normale Nederlander heeft geen flauw idee wat salafisme inhoudt en dat de jihadistische variant van deze geloofsleer veruit in de minderheid is. Maar in Amsterdam, meid, daar kan alles, en nou vertellen ze op die school dat die Osama van Laden de Arabische Willem van Oranje is. Heeft Ron dat gezegd? Of wethouder Marjolein? Welnee. Maar leer mij de normale Nederlander kennen. Die is al blij met een onuitvoerbaar Koranverbod.

En dit allemaal in een week dat een Haagse moskee op misselijkmakende wijze bezoedeld is door het achterlijke schorremorrie van Pegida die op hun beurt weer worden uitgenodigd om in voorheen het enige achterkamertje bij de publieke omroep dat ooit voor moslims bedoeld was, laarzenstampend hun onwrikbare recht op vrije meningsuiting te claimen. Door de profeet een pedofiel te noemen en een pop neer te zetten die bezig is een kleine meisjespop te neuken.

Gelukkig is de EO als altijd solidair met een Nederlandse minderheid van ware gelovigen – nee niet de moslims natuurlijk, gekkie – maar Pegida-aanhangers zoals daar zijn: biggenopknopers, zwartepietfetisjisten en mentaal geblokkeerde gelehesjes-Friezen. Of wat er dan ook woord van het jaar geworden is. Omroepsmoel Tijs van den Brink roept publiekelijk de belangwekkende vraag op of de profeet werkelijk pedofiel was. En Lot naaide zijn twee dochters en Jezus deed het met een hoer. Iemand nog een schepje vrijheid van meningsuiting? Iemand?

Ik kots inmiddels op dat zogenaamde Islamdebat in Nederland. De vanzelfsprekende afkeer en haat die er bijna dagelijks over een Nederlandse minderheid van gelovigen wordt uitgestort onder het mom van de fokking vrijheid van meningsuiting. Laat gelovigen met rust. Laat salafisten met rust. Zoals streng gereformeerden in Nederland met rust gelaten worden. Ook zij leven in een ‘parallelle samenleving’ zoals dat deftig ‘benoemd’ wordt door de Cliteuren van deze polder.

Welke landelijke politicus, behalve de alom beschimpte en als Erdoğan-marionet weggezette Kuzu, neemt het op voor Nederlandse moslims? Wie trekt er een keer publiekelijk zijn bek open, niet alleen tegen Pegida, maar tegen die ouwe haatzak Wilders en die gladgestreken fascist Baudet? Wie vertelt ze dat ze inmiddels bijna twintig jaar bezig zijn een complete bevolkingsgroep te demoniseren? En dat het moet stoppen. Wie? Niemand op het Binnenhof heeft daar de kloten voor. Niemand. Alles voor de peilingen. Alles voor de stembus. En alles voor de ‘bezorgde burger’.

Ondertussen neemt de normale Nederlander thuis voor de buis nog een koekje bij de koffie en stelt vast: die moslims weer!